De Muur
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Jacco & Monique
06 Juli 2010 | China, Beijing
De Muur
Vandaag was het zover, cultuur happen want ja je komt niet ieder jaar in China dus moet je wat gaan zien. Zelfs al is het 40 graden. Ik weet niet wat de kinderbescherming ervan vind dat we met die stoere kids met die hitte de muur op zijn geweest? En Mirella een jasje, nee die hebben we echt niet nodig gehad. We gingen met de hele groep in de bus op pad onder leiding van Grace de gids, met vlag. We zijn met de kabelbaan omhoog gegaan en Lucas vond het heel spannend of hij het nou geweldig vond of een beetje eng was niet duidelijk maar we hebben het gedaan. Kan hij vast een beetje in de stemming komen voor de wintersport.
Eenmaal boven zijn we een klein stukje naar boven gelopen en hebben we genoten van het uitzicht. Moet gezegd worden, het was super mooi en het uitzicht ook want het was heel helder weer. We gingen weer terug met de kabelbaan en dan begint de kermis, overal staan kraampjes met souveniers en dan maar afdingen. Kost allemaal niets en we hebben wat leuke dingetjes gekocht voor Lucas voor later.
Op de terugweg hebben we gelunchd dat was geregeld door Grace en toen we binnenkwamen stond het eten in no time op tafel. Na het eten heeft Jacco nog even aan zijn conditie gewerkt door lekker achter ons mannetje aan te rennen. Gillen van de pret, het is maar goed dat de chinezen zo gek van kinderen zijn hij kan hier nog helemaal lekker uit zijn bol gaan, vrees dat we hem als we thuis zijn een beetje moeten gaan temmen.
Daarna weer lekker in de bus dat vindt hij helemaal geweldig, en hij is uiteindelijk lekker bij mij op schoot in slaap gevallen. In het hotel eerst in bad en toen toch ook nog maar even in bed slapen.
Toen was het wel tijd voor de beloofde meiden middag. Myrka, Yuan en ik zijn lekker naar de nagelstudio geweest. Wat een feest. We kozen voor een handen en voeten behandeling. Dus weren we met die voeten in een grote teil met thee gezet (even lekker in de week). Toen de nagels laten doen en later de voeten, heerlijk. En ja kim ik heb nu hele mooie French manicure nagels van mezelf!!!
Toen via de Mac nog even een rondje gelopen door de wijk. En nu liggen de mannen al te slapen en ik duik er zo ook in.
Lucas heeft het super gedaan vandaag, het lijkt wel of hij niet zoveel last heeft van de warmte. Hij ligt nu lekker tegen me aan in het grote bed, ik zal hem zo in zijn eigen bedje leggen. Het inslapen wordt wel steeds meer een strijd maar in zijn ledikantje is oorlog dus doen we het nog maar even zo. Het is een dikke boef maar oh zo'n schatje.
Veel liefs van ons 3-en
Ps ik zal zo even op verzoek van Myrka een foto opzoeken van Lucas waaruit blijkt dat hij ook wel eens minder netjes is. En tot onze grote spijt is de voetbal wedstrijd om 2.30 uur en is het barretje met het grote scherm hier in het hotel niet open dus gaan we in bed kijken. Hup Holland Hup!!!!
Veel liefs van ons 3-en
06 Juli 2010 - 14:28
Marc En Martin:
Ik was net nog vergeten te zeggen dat het Gap petje Lucas prachtig staat!!! En toen floepte dit verslag binnen. Lijkt mij zeker indrukwekkend de Chineese muur, maar 40 graden. Afgelopen vrijdag was het in Werchter bijna 40 graden. -
06 Juli 2010 - 15:28
HansMyrkaYuanYoup:
Ha, eindelijk! En die mensen in Nederland helemaal in shock...wat is het ook een poepie!
Groetjes, Myrka & Co -
06 Juli 2010 - 17:57
Joke Drachten:
wauw wat een mazzel met het weer. Nou ja, 40 graden lijkt me geen pretje. - 20 vrieskou ook niet trouwens, dat hadden wij de eerste keer. de tweede keer zagen we geen hand voor ogen van de mist.
Leuk om zo met jullie mee te lezen. Ga je echt vanacht kijken naar hte voetbal???? Hopen maar dan dat jullie ventje een beetje doorslaapt morgen ;-)
groetjes van Joke, Eric, Ro-Mí en dzhíon -
06 Juli 2010 - 18:31
Maarten En Suus:
Hallootjes mannetje,
We zitten nu weer met z'n allen in onze oranje toeters en bellen voetbal te kijken. Knettergek hier iedereen, maar ik denk dat je er wel aan gewend raakt hoor.
Zo te zien hebben jullie het ook naar jullie zin. Super, maar het wordt wel tijd dat jullie terug komen en dat we je kunnen gaan bewonderen... Fijne wedstrijd en tot zaterdag!
Dikke kus van ons. -
06 Juli 2010 - 20:35
Jolijn En Marten:
Hoi Lucas,
We hebben gewonnen!!!!!
Samen zondag WK-finale kijken?
Kusjes van ons -
06 Juli 2010 - 21:45
De Kersjes:
We hebben gewonnen. Hebben julie huis vast een oranje kleur gegeven. Staat feestelijk als jullie a.s. zaterdag terugkomen. Nee hoor grapje. Zal wel een bijzondere ervaring zijn die muur. Zelfs met de vinger in de neus is Lucas een scheet.
06 Juli 2010 - 22:45
Marten En Astrid:
Hoi Familie,
We hebben de boel hier net opgeruimd. Was een enorme keet, maar we hebben wel enorm veel plezier gehad: gezongen, gedanst en gefeest na de overwinning. Marten is nog wel een beetje bang voor ballonnen, maar aan de toeters begint hij aardig te wennen. We hebben jullie wel gemist!!!! Zondag kunnen jullie erbij zijn als het niet te druk is voor Lucas. Maak er nog even een feestje van in China, shop ze en tot snel,
liefs Marten en Astrid. -
07 Juli 2010 - 08:03
Paul En Susanne:
Van Harte gefeliciteerd met jullie zoon.
Mooie fotoos en op tijd terug voor de finale.
Heeft Lucas al een oranje petje?
Wij als buren vinden jullie geheel Oranje gekleurde huis erg lelijk! Vinden dit ook niet leuk van de Kersjes dat ze dit gedaan hebben.
Bedankt Brenda heel fijn!!
Groetjes uit warme Nederland en een goede terugreis gewenst.
07 Juli 2010 - 19:28
Mary:
Hallo Jacco,Monique en Lucas. Erg leuk om naar jullie te kijken,
wat ondernemen jullie veel met z,n allen Mooi plaatje zo met z,n drietjes.Nog mooie dagen daar in China en goede reis terug naar Holland groetjes Mary